This site requires Flash 8 player, please upgrade your » PLAYER from Adobe. Този сайт изисква Flash 8 player, моля заредете » PLAYER от Adobe.

07.10.2008 - 31.10.2008

Андрей Даниел, Нещата извън нас


 

Нещата извън нас?

Метафори, метафори, метафори...софистицираният ни свят, се е оплел в метафори. Накъдето и да погледне човек, вижда все неща, които му заприличват на други неща, които пък напомнят на...

Много се е натрупало в главите ни, в душите ни – мъдрости, знаци, предразсъдъци, спомени, нахлуващи през прозореца, който ни дели от нещата извън нас.

От съвсем млад знам, че художниците са обречени да бъдат субективни идеалисти, и въпреки това, артистичната дейност има огромна потребност от нещата извън нас.

Потребност, подобна на храненето на гурмана, който потъва във вкуса, аромата, консистенцията на храната, родила се в най-невероятните кътчета на този огромен, реален свят. И тогава, затваряйки очи, изпада в онова състояние, което всъщност осмисля реалността.

Драги зрителю, пред теб са седем картини на човешки състояния, предизвикани от нещата извън нас. Проверката на възможността нещата извън нас да се дължат на нашите вътрешни състояния оставям на теб!

  

Андрей Даниел, София 2008


pic106pic106pic106pic106pic106pic106pic106

Press