This site requires Flash 8 player, please upgrade your » PLAYER from Adobe. Този сайт изисква Flash 8 player, моля заредете » PLAYER от Adobe.

18.06.2014 - 30.06.2014

, Исландия - земя отвъд реалността


В рамките на петото издание на „Месец на фотографията” галерия Credo Bonum представя уникални кадри, които българския фотограф Артин Шахбазян е уловил по време на своята експедиция в Исландия през октомври 2013 г. 

В северната част на Атлантическия океан на площ от 103 хил.кв.км. се намира най-големият вулканичен остров в света, роден от сблъсъка на американската и евроазийската континентални плочи. Една сурова земя, с бълващи вода и пара гейзери, брулена от ветрове и периодично заливана от лава. Земя със зашеметяващи планини и водопади, спиращи дъха ледници и кратери. Брутална и величествена природа. Земя изваяна от огън и лед. Земя, в която от всяка нейна точка може да се види най-внушителното светлинно шоу в природата - Северното сияние. Това парче земя те превзема, омагьосва и разбърква всичките ти мисли и представи за света. 
Това е Исландия - земя отвъд реалността.


“Месец на фотографията” 2014, организиран от Национално сдружение Фотографска академия Янка Кюркчиева, отново ще зарадва българската публика с богата палитра от фотографски преживявания. Множество изложби, дискусии и срещи с тема фотография ще изпъстрят културния живот на София през юни. Пълната информация за програмата може да бъде видяна на адрес: http://photoacademy.org/themonth/2014


pic182pic182pic182pic182

Press