This site requires Flash 8 player, please upgrade your » PLAYER from Adobe. Този сайт изисква Flash 8 player, моля заредете » PLAYER от Adobe.

21.07.2017 - 06.08.2017

, ЗАСТИНАЛО БЕЗВРЕМИЕ


Вилиан Стефанов улавя късчета време в безвремието на българските села. По време на своите пътешествия, Вилиан Стефанов достига до непознати и забравени кътчета на нашата страна. Там той умело е успял да улови човешките емоции и да ги запечата в снимки; безмълвни погледи пронизват обектива, а природата като че ли ще ти проговори. 

Това са не само носталгични моменти, пропити с меланхолия, това е и надникване в бъдещето, такова каквото успеем да го разтълкуваме ние самите, докато търсим скритото послание във всеки един кадър. Търсете го, стига да се вгледате внимателно във всяка една фотография и да проявите поне мъничко въображение.

Вилиан Стефанов е само на 33 години, но има солиден житейски опит зад гърба си. Автор е на „Пътеводител на забравената България: Долината на Стръвниците” и на „Пътеводител на Забравената България: Кормисош – Земя на исполини”. Любител – фотограф, който изразява вътрешния си свят с поредица от интересни кадри. Той е единственият  човек прекосил България от юг на север, пеш и с каяк, по реки и язовири, както и първият човек, извървял пеша разстоянието от западната до източната ни граница, следвайки 3-та ЖП линия. Изследовател е на онези далечни и забравени кътчета от родината ни, в които се зараждат трогателни човешки истории. Основател и автор на единственият сайт-блог в България за екстремни приключения и пътешествия в диви и непознати земи – forgottenbulgaria.com
pic217